Lego Avancerede Modeller

Nedenfor kan du se de forskellige sæt i Lego Avancerede Modeller serien

Bag om Lego Avancerede Modeller

Avancerede Modeller, også kendt som Lego Advanced Models, er en serie med meget avancerede modeller lavet i Lego. Serien er lavet for at imødekomme behovet hos voksne lego-entusiaster, som har både lyst og økonomi til at bygge de helt store modeller.

Her kan du læse mere om nogle af de forskellige temaer du kan finde i Lego Advanced Models serien

Modular buildings

Modular Buildings serien er en underserie i Lego Advanced Models fra 2007, og indeholder en serie af bygninger som er lavet i perfekt ratio til minifigurerne, hvilket giver nogle kæmpe bygninger. De fleste set indeholder over 2000 forskellige klodser, og bruger avancerede byggeteknikker som man ikke kender andre steder fra.

Den første model i serien, Café Corner (link til produkt) blev lavet delvist i samarbejde med fansene – f.eks. var det et fanforslag at taget skulle have farve i stedet for at være gråt.

 

Der kommer ca. 2 nye modeller hvert år, og modellerne kan bygges sammen for at skabe en helt rigtig Legovej.

 

Disse bygninger er blevet taget rigtig godt imod, og har fået good feedback fra Lego fans over hele verden. Der har været lidt kritik af den høje pris, og at sværhedsgraden kan være lidt høj – den høje sværhedsgrad og brugen af avancerede byggeteknikker er til gengæld det der gør serien så populær hos mange voksne Lego fans.

Prisen ligger i den høje ende, med over 1.000 kr. for et sæt, men det skyldes til dels de mange klodser, og til dels den ekstra tid der er blevet brugt på at designe disse sæt, da det tager meget længere end et almindeligt lego-sæt.

Her kan du se en video af en model fra Lego Avancerede Modeller:

Bygninger i Lego Avancerede Modeller

Ud over bygningerne fra Modular Buildings serien er der også lavet avancerede Lego-udgaver af flere kendte bygninger, f.eks. Tower Bridge (link til produkt) og Taj Mahal (link til produkt) som med sine utroligt 5922 legoklodser er det legosæt nogensinde der indeholder flest klodser.

 lego avancerede modeller

Transport

Lego Avancerede Modeller indeholder også en række køretøjer, fly og både. For os danskere kan der være noget specielt hyggeligt i at samle et containerskib fra Mærsk, men der er også masser af sjov at hente i at bygge en avanceret bil eller flyvemaskine.

Winter Village

Winter Village er et særligt vintertema, hvor der kommer et nyt sæt hvert år. Sættene ligger typisk på hylden to år før de bliver fjernet fra kataloget, og det kan derfor være svært at finde tidligere sæt.

I serien bygger man en vinterlandsby, og mange tager sættene frem til jul og bruger dem som et alternativ til et nisselandskab.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *