Lego Chima

Lego Legends of Chima (i daglig tale bare Lego Chima) finder sted i landet CHIMA hvor 18 dyrelignende stammer der tidligere  var venner kæmper imod hinanden for kontrol over energikilden CHI. Lego Chima findes også som TV-serie og computerspil.

Du kan læse mere om Lego Chima under produkterne:

Landet Chima:

Landet Chima er et kongedømme delt af i hvert fald 18 forskellige stammer af dyrelignende væsener, herunder bl.a. Løver, Ravne, Krokodiller, Ørne og Næsehorn.

I landet findes en naturressource kaldes CHI, som indeholder en kondensering af naturens rå energi. Den strømmer gennem vandet fra Mount Cavora (som blev dannet af en tornado og et jordskælv) og er kilden til livet i Chima. Chi flyder med vandet i Cavora-floden ned til Den Hellige Dam som findes i løvernes territorium. Her blander den sig med mineraler og danner glødende blå CHI-kugler.

Se på Legos hjemmeside, og lær mere om Lego Chima.

Hvis der er for lidt eller for meget Chi i dammen vil hele landet kunne føle virkningerne og den naturlige balance vil blive kraftigt påvirket. For at sørge for at dammen ikke bliver overfyldt deler løverne Chi med deres venner for at sikre at det bliver brugt.

Chi bruges til at give energi til køretøjer og våben. Den energi der produceres af en Chi kan vare i dage eller timer før den mister sin glød, fordamper, og vender tilbage til naturen.

For nylig har indbyggerne i Chima også opdaget en særlig form for Chi, nemlig en Ild-Chi. Ild-Chi har samme egenskaber som almindelig Chi men er endnu kraftigere og giver derfor endnu mere energi til våbnene og bilerne ligesom de giver brugeren nye kræfter,

Speedorz:

Ud over Chi kommer der også noget andet fra Mount Cavora, nemlig sten formet som hjul. Disse sten kan køre i naturen, og kører godt når der er masser af grønt omkring dem men dårligt i ørkenen og andre øde steder.

Stammerne i Chima har fundet ud af at bruge hjulene til at bygge nogle racere de kalder Speedorz – en racer formet som hovedet på køreren.

Speedorz bruges til at afholde væddeløb i Den Store Arena, noget stammerne gjorde inden krigen for at afgøre uenigheder. Speedorz bruges også til at komme rundt i Chima og når unge dyr skal have det sjovt – specielt foran løvernes tempel er der godt at køre.

Krigen:

I tusindvis af år var der fred i Chima. Løverne var bevogtere af Chi og fordelte den retfærdigt til alle stammer. Stammerne var ikke altid enige om alting, men når der var uoverensstemmelser blev de afgjort med racerløb.

lego chima

 

Men krokodillerne mente at de skulle have en større andel af Chi hvilket løverne sagde nej til da det ville ødelægge balancen i Chima. Mange skænderier endte til sidst med kamp mellem løverne og krokodillerne, og uheldigvis faldt krokodillekongen og dronningen ned fra en klippe. Deres søn Cragger der nu blev konge mente at hans forældres død var løvernes skyld og erklærede krig. Krokodillerne fik støtte fra Ravnene og Ulvene mens Løverne fik hjælp fra Gorillaerne, Bjørnene og Ørnene.

Nu er Chima delt i krig mellem disse 2 fraktioner, mens resten af stammerne ser til på sidelinjen – endnu…

Stammer i Lego Chima:

Løverne: Løverne er vogterne af Den Hellige Dam hvor Chi bliver dannet og er en af Chimas modigste racer. Løverne bliver ledet af en konge.

Krokodillerne: Krokodillerne bliver også ledet af en konge, og bor i et sumpet område af Chima.

ørnene: Ørnestammen bor i klipperne og er kendt for at være meget analytiske og for at kunne flyve. Ørnestammen ledes af et råd.

Ulvene: Ulvestammen bor i en flok, og da de alle mere eller mindre tænker ens har de ikke brug for en leder. Når de skal forhandle med de andre stammer vælger de dog én ulv til at tale deres sag. Ulvene er meget destruktive, og flere medlemmer af ulveracen er kendt for at nyde at påføre andre smerte.

Ravnene: Ravnene er en stamme af tyveknægte som er tiltrukket skinnende ting. Sammen med ulvene hjælper de Krokodillerne – sandsynligvis fordi det er her de kan stjæle mest.

Gorillaerne: Man ved ikke meget andet om gorillaerne end at de hjælper Løverne og som den eneste race ved hvordan man flyver nogle kæmpestore Mechs.

Bjørnene: Bjørnene er en meget søvnig race, og kan sove hvor som helst – selv under racerturneringer.

Næsehornene: Næsehornene er meget stærke, men ikke så intelligente. De bor i et stenbrud hvor de bruger deres mange kræfter til at bryde de store sten ned.

Bæverne: Bæverne er utrolig arbejdssomme, og tanken om at holde en ferie lyder forfærdeligt for dem. De kæmper hverken for Løver eller Krokodiller, men vil gerne bygge ting til begge sider.

Ud over disse 8 stammer bor der også følgende stammer i Chima:

Sabeltandsstammen

Føniksstammen

Mammutstammen

Leopardstammen

Tigerstammen

Gribbestammen

Flagermusestammen

Skorpionstammen

Edderkoppestammen

Rævestammen

 

Her et par videoer, med speed-buildings af de forskellige sets fra Lego Chima:

Historien bag Lego Legends of Chima Serien:

Efter den store succes med bl.a. Lego Ninjago har Lego opfundet en ny fantasiverden fra bunden – Søren Torp Laursen, amerikansk direktør for Lego,  udtalte ved lanceringen (oversat fra engelsk): “Med udgangspunkt i vores succes med at udvikle rige og fordybende originale historier, mest bemærkelsesværdigt den seneste Ninjago-serie, er vi glade for at lancere en helt ny verden i LEGO Legends of Chima, som vil tænde ethvert barns fantasi og invitere dem med til en verden af lego-bygning.”

Forventningen fra fans var et Lego Chima serien helt skulle erstatte Ninjago, men begge serier blev fortsat i 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *