Lego City

Lego City er en af de klassiske Lego-serier og giver timevis af leg med temaer som man kender fra hverdagen, f.eks. brandmænd og politi.

Bag om Lego City

By-relaterede Lego-sæt er lige så gammelt som Lego selv, og Lego City har eksisteret lige fra starten af, dog under forskellige navne som f.eks. World City, City Center og Town. Siden 1999 har serien heddet Lego City i Europa, og siden 2005 på verdensplan.

Lego City serien indeholder en række sub-temaer (som du kan læse mere om nedenfor), og der kommer hele tiden flere til. Hvor de oprindelige city-sæt primært var begrænset til temaer som politi, brandmænd og få andre har Lego City serien hele 17 forskellige sub-temaer.

lego city

Sub-temaer i Lego City:

Arktisk:

Lego Citys forskere har fundet spor efter en mystisk krystal i isen nord for Lego City, så en ekspedition bliver sendt af sted på en 12 ugers tur. Serien består af store og små byggesæt, fra den lille snescooter til den kæmpe isbryder.

Læs mere om Lego Arktisk

Bondegård:

Tæt på Lego City ligger landet hvor bondemænd og -kvinder passer gårdene. I serien kan du bl.a. finde en bondegård, en grisesti og forskellige maskiner som en traktor og en mejetærsker.

Læs mere om Lego Bondegård

Brandmand:

Brandmandsserien er en af de største i Lego City og sammen med politi en af de mest populære. Her finder du modeller i alle størrelser og prisklasser, fra de små brandbiler som selv dem der lige er begyndt på Lego kan finde ud af, og over til den store brandstation med 750 klodser.

Læs mere om Lego Brandmand

Lego City Generelt:

Sub-temaet med det intetsigende navn generelt er her man (måske ikke så overraskende) finder de generelle ting så som vejplader og et almindeligt byhus.

Læs mere om Lego City Generelt

Havn:

Lego City har selvfølgelig også en havn, og i dette undertema kan du købe en marina, flere havneplader inkl. transportskib og kran og forskellige både indbyggerne i Lego City bruger, f.eks. en speedbåd og en fiskebåd.

Læs mere om Lego Havn

Hospital:

Folk i Lego City bliver også syge, og derfor har byen selvfølgelig også et hospitalsvæsen. I serien finder du, ud over hospital, flere udrykningskøretøjer og redningshelikoptere så indbyggerne i Lego City kan komme på hospitalet, uanset hvor de befinder sig.

Læs mere om Lego Hospital

Konstruktion:

Lego City har ikke skabt sig selv, og byen bliver hele tiden større. Heldigvis har Legobyen et godt hold af arbejdere som står klar med bulldozere, kraner, gravkører, fejemaskiner og meget mere så nye bygninger kan rejse sig. Serien indeholder mange gode sæt, fra de helt små maskiner man kan finde billigt til de store kraner.

Læs mere om Lego Konstruktion

Kystvagt:

Kystvagten holder øje med kysten langs Lego City. Med scootere, strandbiler, speedbåde, helikoptere og både sørger de for at holde kysten sikker og hjælpe dem af Lego Citys indbyggere der måtte falde i vandet.

Læs mere om Lego Kystvagt

Lufthavn:

I Lego Citys lufthavn skal flyene holdes på vingerne så Lego Citys indbyggere kan komme ud at rejse. Temaet består af en lufthavn, flere forskellige slags flyvere og hvad der ellers skal til for at drive en lufthavn, f.eks. en mekaniker.

Læs mere om Lego Lufthavn

Minedrift:

Lego City har også sin egen mine hvor flittige Legomænd arbejder – og du kan selvfølgelig i Lego Mine temaet få alle de seje gravemaskiner som bruges i minerne.

Læs mere om Lego Minedrift

Politi:

Det populæreste og derfor heller ikke overraskende største subtema i Lego City er Politi. I serien er der rigtig mange forskellige sæt, og det betyder at der både er til dem der leder efter en lille gave og dem der søger efter de største sæt. I serien møder vi også de frække tyveknægte som gang på gang slippe ud af fængslet og stjæler penge. Heldigvis er politistyrken i Lego City talrig og med både biler, motorcykler, helikoptere og både, så de ender altid med at fange tyvene.

Læs mere om Lego Politi eller se de 3 første afsnit af Lego city:

Rumfart:

Efter en del års pause har Lego City igen fået sit eget rum-program, der dog indtil videre ikke består af så mange sæt. Men man finder i serien en opsendelsesrampe, et rumskib, en rumbil og en lille opsendelsesrampe til satelitter.

Læs mere om Lego Rumfart

Skovbrand:

Ved siden af Lego City ligger Legoskoven, og den skal man selvfølgelig også passe på. Derfor er der en serie af brandsæts specielt beregnet til at bekæmpe skovbrand -f.eks. ildslukningsflyveren.

Læs mere om Lego Skovbrand

Skovpoliti:

Der skal være ro og orden, og det gælder selvfølgelig også i skoven. Derfor har Lego Citys politi også en skov-afdeling, komplet med skovpolitistation, en helikopter til tunge løft og skov-politi-køretøjer.

Læs mere om Lego Skovpoliti

Tog:

Ingen by uden tog, og Lego Tog har altid været en klassiker. I serien findes forskellige togstationer og togtyper, samt selvfølgelig mulighed for at købe ekstra togskinner. Er det tog man kan lide kan man altså bygge en kæmpe og varierende togbane med dette subtema.

Læs mere om Lego Tog

Trafik:

Trafikken er hjerteblod i Lego City, og er en af seriens største subtemaer. Her finder man køretøjer i alle former og størrelser, fra små enmandsbiler til store busterminaler. Har det noget med biler at gøre findes det her.

Læs mere om Lego Trafik

Transport:

Lego Transport (Lego Cargo) er temaet der står for transporten i Lego City. Her er både transportfly og transportbiler til både post og tungt gods.

Læs mere om Lego Transport

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *