Lego Harry Potter

Lego Harry Potter 

I Lego Harry Potter kan du følge vennerne Harry, Ron og Hermione i deres kamp mod den onde troldmand Voldemort, mens du bygger og leger med mange ikoniske bygninger og situationer kendt og elsket fra filmene og bøgerne.

lego harry potter

Historien bag Lego Harry Potter temaet

At Lego fik licensen til Harry Potter tilbage i 2001 var lidt af et scoop for dem, og sammen med succesen fra Lego Star Wars medvirkende til Legos nuværende store satsning på licens-temaer.

De første sæt i serien var meget anderledes end hvad serien senere skulle blive til, f.eks. har farven på Hogwarts ændret sig. De første sæt i Lego Harry Potter fokuserede meget på forskellige steder i og omkring Hogwarts (hvor også størstedelen af historien i bogen foregår), dog med undtagelse af sættet Diagonalstræde og Hogwartsekspressen.

Minifigurerne i sættene var gule ligesom almindelige Legomænd (bortset fra Severus Snape der var hvid og lyste i mørket). Dette blev lavet om i 2004, hvor farven blev skiftet ud til en mere realistisk hudfarve. Denne hudfarve finder man i alle licens-temaer i dag.

Se et af sættene fra Lego Harry Potter:

 

Handlingen i Harry Potter

Her kan du læse om handlingen i de 7 Harry Potter bøger. Bemærk at bøgernes plot bliver afsløret.

 

Harry Potter og De Vises Sten

Harry finder ud af at han er en troldmand, og begynder sit første år på Hogwarts, hvor han bliver venner med Ron Weasley og Hermione Granger. Harry begynder at spille troldmandssporten Quidditch, og starter en strid med Draco Malfoy.

Harry er overbevist om at Professer Snape prøver at få fingrene i De Vises Sten og modarbejder Harry, men han prøver faktisk at hjælpe ham. Harry klarer sig igennem de 5 udfordringer der beskytter stenen, og ender ansigt til ansigt med Professer Quirrel, som er delvist besat af den onde Lord Voldemort. Harry overlever, og bliver reddet af Professor Dumbledore.

 

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer følger vi Harrys andet år på Hogwarts, hvor en række beskeder på skolens vægge advarer om at Hemmelighedernes Kammer er blevet åbnet, og at “Slytherings Arvetager” vil slå alle elever ihjel der ikke kommer fra rent magiske familier. Disse trusler bliver fulgt op med angreb som efterlader skolens elever forstenede.

Harry og hans bedste venner Ron og Hermione undersøger angrebene, og Harry ender med at igen at stå ansigt til ansigt med Voldemort, denne gang i sin ungdoms krop. Heldigvis ender det igen med at Harry trækker det længste strå.

 

Harry Potter og Fangen fra Azkaban

Harry starter sit tredje år med ved et uheld at blæse sin tante op som en ballon, men bliver personligt benådet af selve Ministeren for Magi. Han lærer derefter at massemorderen Sirius Black har til hensigt at dræbe ham. På vej mod skolen finder han ud af at Dementorer, onde, sjæl-sugende væsener er blevet stationeret rundt omkring Hogwartz for at beskytte skolens elever mod Black. Dementorerne har en frygtelig effekt på ham, og han finder en lærer, Professor Lupin, den nye lærer i Forsvar Mod Mørkets Kræfter, som lærer ham Patronus-besværgelsen der er den eneste besværgelse der virker mod disse modbyddelige væsener. Det viser sig til sidst at det ikke var Black, men i stedet Peter Pettigrew der forrådte Harrys forældre til Voldemort. Sirius er faktisk Harrys gudfar, og de to ender med at knytte et varmt venskab.

 

Harry Potter og Flammernes Pokal

Harrys fjerde år starter med at han tager med familien Weasly og Hermione til verdensmesterskabet i Quidditch. Efter finalekampen slutter bliver de omkringliggende teltpladser angrebet af Dødsgardister, og Harry og hans venner flygter i skovene.

På Hogwarts møder Harry den nye lærer i Forsvar Mod Mørkets Kræfter, Alastor “Skrækøje” Dunder. Det bliver afsløret at en magisk trekamps turnering mellem 3 troldmandsskoler skal afholdes på Hogwarts, og at Hogwarts skal konkurrere med deltagere fra Durmstrang og Beaubatons. Harrys navn bliver lagt i Flammernes Pokal, og sammen med én deltager fra hver skole bliver han trukket ud som deltager i turneringen.

I den sidste prøvelse ender Harry sammen med Cedric Diggory, Hogwarts deltager, i midten af en labyrint, hvor de til sidst beslutter sig for at tage vinderpokalen sammen. Den er dog ikke en pokal med en transportnøgle, og de bliver sendt til en fjern kirkegård hvor Voldemort venter dem. Harry ender med at slippe væk, Cedric desværre ikke, og Voldemort er nu tilbage ved sine fulde kræfter.

 

Harry Potter og Fønixordenen.

Dette kapitel i sagaen om Harry Potter handler om Harrys udfordringer på sit femte år på Hogwarts – herunder O.W.L-eksamener, en ny diciplinærkvinde på Hogwarts ved navn Dolores Umbridge, og en Minister for Magi der nægter at tro på at Voldemort er kommet tilbage.

 

Harry Potter og Halvblodsprinsen

Vi følger Harrys sidste år på Hogwarts, hvor han træner sine medstuderende til den forestående kamp mod Voldemort, og stadig taler til døve ører for resten af verden når han prøver at få dem til at indse at Voldemort er på vej tilbage.

Der er ikke et decideret Lego Harry Potter subtema for denne film, men en enkelt sæt er baseret på filmen, nemlig familien Weaslys hus Vindelhuset.

 

Harry Potter og Dødsregalierne

I den syvende og sidste bog (og film nummer 7 og 8) har Harry, Ron og Hermione forladt Hogwarts for at tage på jagt efter Voldemorts horcruxer som skal ødelægges inden de har en chance for at nedkæmpe ham. Imens er Hogwars blevet overtaget af Snape, hvor de studerende har startet en form for oprør mod ham.

Til sidst kommer Harry, Ron og Hermione tilbage til Hogwarts, og sammen med Fønixordenen indleder de det sidste slag.

Læs mere om Lego Harry Potter, og lær mere om spillet der hører med – Legos hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *