Lego Hobbit

Lego Hobbit / Lego Hobitten indeholder sæt fra det fantastiske eventyr om hobitten Bilbo Sækkers (Bilbo Baggins) rejse ud og hjem igen. Lego-serien indeholder sæt fra de 3 film, henholdsvis Hobbitten: En uventet rejse (2012), Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark (2013)  og Hobbitten: Femhæreslaget (2014).

lego hobbit

Historien i Hobbitten:

Hobbitten, eller ud og hjem igen er oprindeligt en børnebog skrevet af J.R.R. Tolkien i 1937, og er forløberen for hans trilogi om Ringenes Herre (som også fås som Lego-sæt).

Efter successen med Ringenes Herre-filmene besluttede man sig for også at filmatisere Hobbitten, igen med Peter Jackson som instruktør og som en trilogi målrettet et voksent publikum.

Se en video af et “speed-up review” af et af Lego Hobbit sættene:

 

Hobitten 1: En uventet rejse

Den første film, Hobbitten: En uventet rejse handler om starten på Bilbos rejse som er ja, uventet. Troldmanden Gandalf dukker uventet om hjemme hos Hobbitten Bilbo Sækker og inviterer ham med på eventyr. Bilbo afslår, men snart efter dukker 13 dværge op, og sammen tager de på eventyr for at finde dværgenes skat, Arkenstenen, der ligger gemt i bjerget Erebor. Her bliver den bevogtet af Dragen Smaug som forventes død.

På vejs på turen udsættes gruppen for alskens kvaler – de bliver fanget af trolde, havner i en kamp mellem stengiganter, bliver taget til fange af goblinger og jages af Orc-lederen Azog. Bilbo møder også Gollum og finder Den Ene Ring som sidenhen skal ødelægges i bøgerne om Ringenes Herre. Bilbo og Gollum holder gættekonkurrence, og Bilbo tager ringen på fingeren og bliver usynlig. Han sparer Gollums liv, forsvinder tilbage til rejseselskabet som rejser videre og i det fjerne kan ane Erabor – Det Ensomme Bjerg.

Af Lego-sæt kan man fra denne film bl.a. finde mødet i Bilbos hjem, Kampen hos Goblingekongen, Spørgekonkurrencen med Gollum m.fl.

 

Hobitten 2: Dragen Smaugs ødemark

I film 2, Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark rejser selskabet videre og jages stadig af Azog. Selskabet rejser gennem Dunkelskov hvor de angribes af kæmpe edderkopper. I sidste øjeblik reddes de dog af elverne der bor i skoven, kun for at blive taget til fange af dem. De stikker af, og efter af være blevet jaget af orker kommer de til byen Esgaroth, også kaldet Lake-Town / Sø-by. Derfra kommer de til bjerget hvor Bilbo finder den hemmelige dør og går ind for at finde Arkenstenen. Dragen Smaug viser sig slet ikke at være død, og den jager Biblo. Dværgene prøver at hjælpe, men i slutningen af filmen flyver Smaug mod Esgaroth for at straffe byboerne. Også her viser Lego-sættene centrale punkter i filmen.

 

Hobitten 3: Femhæreslaget

Den sidste film, Hobbitten: Femhæreslaget havde premiere i december 2014 og handlede om nedkæmpelsen af Dragen Smaug og det efterfølgende slag mellem 5 hære: Goblingerne og Wargerne fra Moria, Gundabad og Tågebjergene mod Menneskene fra Esgaroth, Elverne fra Dunkelskov og Dværgerne omkring Det Ensomme Bjerg og de store Ørne fra Tågebjergene. De frie folk vinder til sidst med hjælp fra Ørnene, og de bilægger deres interne stridigheder hvorefter Bilbo rejser hjem til Herredet.

Du kan også læse mere om Lego Hobbit inde på Legos hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *