Lego Ninjago

Snedige ninjaer, lydløse som vinden og hurtigere end lyden. Overtrukne til kampsport, både kloge og geniale, frygtløse og ikke mindst seje. Det er måske for meget sagt om Legos kendte ninjaer, men alligevel har de formået at klare de onde skurke flere gange. Det er nemlig Lego Ninjago!

lego ninjago

Lego Ninjago udkom første gang i 2011, og har siden da været en stor succes. Der har været et par bump på vejen, men det er i dag en kæmpe serie. I 2013 var Lego tæt på at slutte serien, men der kom et stort gennembrud med TV-serien med samme titel, og der har siden da været fuld fart frem. Ninjago har, på både TV og i Lego, været en kæmpe succes, og Lego har derfor valgt at fortsætte med Ninjago i noget tid endnu.

 

Fremtid

Der er nemlig tale om, at Lego Ninjago bliver tema for Legos næste spillefilm. Den nye film skal være en efterfølger af kæmpesuccesen “Lego Movie” og vil komme til at have samme udgangspunkt som Ninjago serien. Filmen forventes klar i 2016, og forventes at blive en stor succes. Udover det, er der snak om endnu en spillefilm, som også har Ninjago som tema. Lego har nemlig i sinde, at udgive endnu en spillefilm i 2018, og den har efter sigende også Ninjago som tema. Lego Ninjago, som allerede er stort, vil altså fortsætte sin succes langt ude i fremtiden.

 

Historien i Lego Ninjago

Lego Ninjago handler om de 4 ninjaer – Kai, Zane, Cole og Jay, som allesammen er blevet valgt til at bekæmpe de onde. Deres leder, Sensei Wu, har lært dem kampsport, og følger dem på deres eventyr om at redde verden.

Serien bygger på en detaljeret baggrund, som fortæller hvordan selve ninjaerne og deres hjemland opstod. Denne historie bliver fortalt i seriens pilotafsnit.

 Langt før tid havde et navn, blev verdenen Ninjago skabt af den første Spinjitzu mester ved hjælp af de fire Spinjitzu våben. Våbnene var så kraftfulde, at ingen dødelig kunne håndtere dem og deres samlede kraft på en gang. Da Spinjitzu mesteren gik bort, sværgede hans to sønner – Wu og hans storebror Garmadon – at beskytte de fire våben.

Men Garmadon blev bidt af Den Store Devourer, mørkets slange, og Garmadon blev fortæret i mørke. Nu ville han have fat i de fire våben, og en stor kamp blev udkæmpet af ham og hans bror. Wu formåede dog at sende sin bror ned til underverdenen, og bragte dermed freden tilbage til Ninjago. Men bevidst om at hans bror ville vende tilbage, satte han en drage til at vogte de fire våben på hemmelige steder, hvor kun en troværdig mand havde kort til.

Garmadon kan ikke forlade underverdenen, og indgik derfor en aftale med skelethærens leder Samukai. Wu vidste, at han det var hans ansvar at opretholde freden i Ninjago, og han samlede og trænede derfor de fire unge ninjaer. Efter mange måneders træning, var ninjaerne klar, og de begyndte deres færd på at finde de fire Spinjitzu våben. Efter mange kampe og udfordringer, får de fire ninjaer fat i Spinjitzu våbnene, og de skaber dermed fred i Ninjago.

Denne historie er grundlag for både Lego- og TV-serien, og danner de mange historier om de fire ninjaer fra Ninjago.

Se det første afsnit af Lego Ninjago serien på dansk:

Information om Lego Ninjago

Lego Ninjago TV-serien har indtil videre 4 sæsoner, og den 5. startede d. 23. februar 2015. Hver sæson byder på nye og spændende udfordringer for de fire ninjaer, og der vil i fremtiden komme mange flere. Ligesom alle andre Lego film, spil og serier, er designet på Lego Ninjago “levende” Legofigurer. Figurerne er animeret, men opfører sig stadigvæk som Lego nu gør. Alt er bygget i Lego, og selve det er en kæmpe inspirationskilde, til personer der selv ejer Ninjago. Samtidig med at man følger med i serien, kan man nemlig skabe sine egne sidehistorier, eller genskabe nogle af de fede scener fra serien. Selvom Ninjago har en fast baggrund, kan der sagtens skabes nye og spændende udfordringer, og der findes mange forskellige muligheder, der kan give de fire ninjaer en ny mission. Hvem siger en figur fra en anden serie ikke kan være superskurk?

 

Information om ninjaerne

lego ninjago ninjaerne

Der er som sagt 4 ninjaer i serien, og de fungerer også som hovedpersonerne. Her er lidt info om de forskellige ninjaer, som alle repræsenterer forskellige ting:

 

Cole: Cole er ninjagruppens leder, har elementet jord og har altid sort tøj på. Cole blev opdaget af Wu, da han afprøvede sine kræfter (kan ses i første afsnit), og har siden da været en del af teamet. Han er den 3. af de 4 ninjaer, der formår at få deres Spinjitzuvåben, og hans våben er jordskævlenes le. Cole har, i starten af serien, en frygt for drager, men overvinder den da han adopterer en babydrage senere.

 

Jay: Jay er ninjagruppens første udøver af Spinjitzu, har elementet lyn og har farven blå.

Han er en meget kreativ og livlig person, som ofte har et godt syn på verdenen. Jay er småforelsket i Kais søster Nya, som også hjælper ninjagruppen med deres missioner. Jays våben er lynets nunchakuer, og når han ud over Spinjitzu, er han hurtig som et lyn.

 

Kai: Kai er gruppens sidst ankomne medlem, og bliver trænet, modsat de andre, individuelt. Kai har elementet ild, og har derfor også rød som farve. Hans våben er sværdet af ild. Kai er en meget spontan, og specielt i starten, en meget individuel person. Han er rigtig smed, og blev opdaget af sensei Wu i sit hus, sammen med hans søster Nya.

 

Zane: Zane er en opfindsom ninja, som bruger både Spinjitzu og sin store viden til at løse problemer. Zane er lys- næsten hvidhåret, og det passer godt til hans farve – nemlig hvid. Zane har is som element, og bruger også kastestjernerne af is som våben. Zane er faktisk ikke et menneske, men er en robot (Nindroid), specialbygget til at skabe fred. Zane er rolig og har meget stor selvkontrol.

 

Udover de 4 ninjaer, kommer der i løbet af serien, flere ninjaer til. Et tidspunkt kommer den grønne ninja Lloyd nemlig til, og han er søn til Wus bror – Garmadon. Der er også pigen Skylor, som kan påtage sig alle elementer. Skylor går i gult tøj, og er hemmeligt forelsket i Kai.

Spil spil, udforsk og lær mere om Lego Ninjago på Legos hjemmeside.

Kampsporten fra Lego Ninjago 

Spinjitzu, som er ninjaernes specielle kampsport, er Legos egen idé. Det går ud på, at ninjaen finder sin “indre styrke”, og dermed formår at udøve den meget svære kampsport. Når ninjaerne bruger Spinjitzu, ligner det en tornado (med ninjaens farve) som flyver rundt og bekæmper fjenderne. Ninjaerne har ofte et våben i hånden mens de snurrer rundt, som hjælper dem med at fælde de onde. Spinjitzu er ninjaerne fra Ninjagos kendetegn, og det er det der gør dem helt specielle.

Ud over Spinjitzu, har alle ninjaerne forskellige elementerne som de kontrollerer. De kan bruge deres kræfter til at få ting til at virke, flytte på ting, eller modstå fjendernes magi. Som det sidste, kan ninjaerne også normal parkour og ninja-stof, som bare ser sejt ud og giver gode kampscener. Serien er derfor spændende og cool at se!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *