Lego Technic

Lego Technic er en gammel, men fortsat nyskabende Lego serie, som giver mange muligheder for kreativitet og sjove opfindelser. Hvis du godt kan lide detaljer, kreativt brug af Lego og et stort udvalg, så skal du kigge på Lego Technic.

lego technic

 

 Information om Lego Technic

Lego Technic er en serie, der har eksisteret siden 1977, og er en af Legos ældste producerende serie. Serien har siden da fortsat sin produktion, og har i mellemtiden haft mange forskellige undertemaer. De fleste af undertemaerne er nu udløbet, men selvom der ikke bliver lavet nye sets til temaerne, kan man stadigvæk og nemt få de udgåede serier. Der har siden starten været 13 underteamer, hvor nogle af dem, er en slags blanding af to serier. F.eks. har Technic også en del sets med Star Wars tema, og selvom Star Wars ikke er en underserie af Technic, har de to serier valgt at samarbejde. Dette giver mere variation og nyskabelse til begge serier, så det er en virkelig fed ting.

 

Technic er en serie for sig selv. Der er flere ting i serien, som skilder sig ud fra andre normale Lego serier. Meget af serien indeholder transportmidler og maskiner, og der er (udover undertemaerne) ikke meget andet end det. Technic handler nemlig om at bygge. Det bliver bl.a. brugt til at lave detaljerede modeller af fartøjer, så man kan få et godt blik på, hvordan målene passer sammen, og hvordan det overordnede resultat vil blive. Også som barn derhjemme, kan det være spændende at bygge sin egen traktor eller andet, og virkelig gå op i detaljer.
Lego Technic er anbefalet for børn på 9+, så det giver også en forståelse af, at sættene nok er lidt sværere at sammensætte. Originalt blev serien kaldt “Expert Builder” så det siger også noget. Navnet blev ændret til Technic i 1984, og har siden da beholdt sit velkendte navn.

 

En anderledes Serie

Som sagt er serien lidt anderledes end andre Lego serier. Technic har ligesom normalt Lego, også en Legomand figur. Det spøjse, og meget anderledes er, at Lego Technic manden ikke er formet ligesom de normale Legomænd. Denne Legomand er meget højere end den normale Legomand, og har længere og mere bøjelige lemmer. Hele hans udtryk og form er anderledes, og der er derfor helt nye muligheder når det gælder leg med Lego. Hans ben er omkring 3 gange så lange, og generelt er alle ting på ham bare forstørret. Technicmanden ligner “voksenversionen” af den normale Legomand, både i udtryk og størrelse. Man kan altså bevæge Technicmanden meget mere og stille ham i flere positioner, og dette giver god mening sammen med seriens andre muligheder. De fleste Technicmænd ligner mekanikere eller racerkørere, og dette passer også godt sammen med de mange fartøjer og maskiner.

 

Se en fed video af et af de nyeste Lego Technic set her:

En kendt underserie

En af Lego Technics mest kendte underserier er Bionicle – en meget populær Lego serie, som havde stor succes i starten af det nye årtusind. Bionicle startede i 2001, og sluttede foreløbigt i 2010. I 2014 blev det dog annonceret, at Bionicle ville vende tilbage, og at nye sets ville udkomme i 2015. De nye set er nu kommet, og Bionicle vil fortsætte sin store succes.

Grunden til at Bionicle er en underserie til Technic, og ikke er en serie for sig selv, er fordi de robotter der bliver bygget i Bionicle, grundlæggende består af dele fra Technic – det kan også ses på figurerne. Selvom Bionicle er et stort tema, passer det alligevel meget godt, at det er en underserie til Technic. Der findes så uendelige mange muligheder alene i Technic (det gør der også i normalt Lego), at man samtidig med at have sine Bionicle Figurer, kan fortsætte sit byggeri, og endda bygge videre på den seje verden de lever i. Man kan sagtens bruge lang tid på f.eks. at designe en ny skurk til sine figurer, og fordi Technic byder på elektrisk drevne maskiner, kan man sagtens finde på noget sjovt til sin leg.

Bionicle har, udover sit Lego, også udgivet 3 spillefilm. Den første udkom i 2003, og havde navnet “Lysets Maske”. Alle Bionicles figuerne har masker på, og denne film handler derfor om en af disse masker. De to andre film har samme tema, og den seneste er en efterfølger af den anden, og har også samme navn. Bionicle er en fed serie, som byder på en masse rå kampe mellem de seje robotter, og der kan sagtens bruges lidt tid der.

 

Mange muligheder med Lego Technic

Lego Technic kan tilsluttes til en lille motor eller andet elektricitet, og det giver derfor ens kreationer muligheden for at bevæge sig. Dette er en af de mest spændende og mulighedsrige faktorer i denne serie, og det at ens Lego nu kan bevæge sig, giver helt nye muligheder og perspektiver på hvad Lego kan. Mange af de sets serien tilbyder, har også en motor eller andet sjovt med, så man kan lege med sine fartøjer og faktisk benytte dem. Oftest kan man få lys på sine biler, eller få stigen på sin brandbil til at glide, men det er også beregnet til nye opfindelser. Selv uden motor, kan Lego Technic bruges til at bygge små mekanismer. Grundlæggende skal der bruges 4 ting til at danne en mekanisme, nemlig en pløk, et hjulaksel, en bjælke og et hjul. Disse ting er de grundlæggende stykker der bruges til at bygge med i Lego Technic, og der findes mange muligheder i disse 4 plastikformer. Når en motor tilsluttes, kan med få tingene til at bevæge sig, og smarte mekanismer bliver skabt. Herfra kan en masse ting bygges, og det er der også mange der har gjort.

Læs selv mere om Lego Technic på Legos hjemmeside

 

Lego Technic i skolen

Har du eller dit barn nogensinde prøvet at lege med Lego i skolen? Lego kan nemlig bruges til mange ting, og har endda lavet sets specielle til fysik- og naturfags timer til skolebrug. Dette hører selvfølgelig sammen med Technics mange muligheder, og bl.a. motorerne bliver brugt til sjove forsøg og eksperimenter.
I folkeskolen kan ens fysiklærer, sagtens tage en Legorobot frem fra skuffen, og begynde at forklare klassen om hvordan man kan styre denne robot. Der findes specialdesignede computerprogrammer, som kan styre og give Legorobotten kommandoer, og få den til at gå eller noget lignende. Der findes også solenergi-Legobiler, som kan vise hvordan solenergi virker. Lego har samtidig mange apps og computerspil, hvor man sammensætte og bygge sine egne ting. Lego kan altså også bruges som bevismateriale i fysik og som læringsmiddel, da Lego er noget de unge forstår. Alt det Lego som bruges i fysik- og naturtimerne er Lego Technic. Eleverne kan også opfinde deres egne forsøg med brug af Lego Technic, og det kan faktisk være brugbart.

Udover fysik i de ældre klasser, bruges Lego også som legetøj for børnehaveklasser. Lego hjælper på din kreativitet og fantasi, og giver god mulighed for at forestille og bygge ting. Lego er både sjovt og lærerigt!

 

Smarte opfindelser

Man kan som sagt bygge mange ting med Lego Technic. Det er så sandelig også blevet gjort, og der findes mange opfindsomme mennesker, som har taget Technics mange muligheder i brug, og har skabt nogle nyttige maskiner. Der var f.eks. en ung dreng der i Sommer Summarum (et sommershow som DR laver) havde lavet en maskine, der skulle give deres hjemmeside en masse kliks. Sommer Summarum havde en konkurrence om, at de to værter ville gøre noget skørt, hvis hjemmesidens røde knap fik over et vis antal kliks. Der var tit krævet mange kliks, og man blev hurtig træt i armen, så det ville kræve mange børn at opnå alle kliks. Denne dreng havde så været så smart, at opfinde en “klik maskine”, som med brug af Lego, automatisk klikkede på musen til hans computer. På denne måde kunne han sætte til behageligt tilbage, og se hvordan hans Lego maskine klikkede løs. Drengen havde skaffet rigtig mange klik, og kom også med i showet senere. Dette er kreativitet så det vil noget, og det viser bare en af de mange ting som Lego kan gøre. Hans model var lavet af klodser fra Lego Technic, som både holdt og klikkede på musen.

Udover smart og kreativt brug af Lego, bliver Lego Technic endda også brugt i laboratorier. Lego kan justeres med meget små enheder, og det bliver derfor brugt som holder til forskernes prøver og væskefyldte glas. Det smarte ved Lego er, at det hele er lavet af plastik og vejer meget lidt. Det er derfor et almindeligt syn i et professionelt forskningslaberotie.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *